Paxaros animados

Seguro que a todos vós vos gustan os debuxos animados e de seguro que coñecedes ao Pato Lucas, ao Correcamiños, ao Piolín e o inesquecible “Pájaro Loco”, pero sabiades que todos eles son aves? Si si o correcamiños tamén. Así que tomade boa nota porque aí vos van datos ben curiosos que de seguro podedes anotar no voso recén estreado caderno de campo.

 “Pájaro Loco”

Nome común: Pájaro Carpintero Bellotero pajaro loco

Nome científico: Melanerpes formicivorus

Os paxaros carpinteiros son aves que miden entre 20 e 59 cm. A plumaxe da maioría das especies é predominantemente verde brillante, morado ou laranxa, ainda que moitos carpinteiriños amosan certa cantidade de amarelo e rosa.Aliméntanse de insectos, vermes e larva que poden atopar durante todo o ano, capturándoos baixo a corteza ou perforando o interior das árbores ou dos troncos caídos. Os invertebrados que constitúen a maior parte da súa dieta son termitas e  larvas de formiga.

 

 

 

 

PATO LUCAS

PatoLucas

Nombre común: Pato Salvaje

Nombre científico: Aix sponsa

É  un pato salvaxe. “Pato” é un nome común que se lle atribúe a certos tipos de aves que corresponde ás aves que migran nalgunhas temporadas do ano e habitan a maior parte do tempo na superficie ou en zonas preto da auga.O pato silvestre é abundanten América do norte, norte de América central, a maioría de Europa, Asia e América. O anidado lévase a cabo primeiramente na providencia de Canadá. Os patos silvestres pódense atopar probablemente en corpos de auga fresca, lagos, pantanos e ata en campos inundados.

 

PIOLÍN

piolinNome común:  Canario

Nome científico: Serinus Canarius-canario

Piolín é un pequeno canario amarelo de cabeza gorda e patas desproporcionadamente grandes ao que o gato Silvestre intenta atrapar para devoralo.O canario é o paxaro doméstico de maior popularidade en todo o mundo. Atopamolo en xaulas e paxarerias de todolos países do mundo, adaptándose, ainda que cos coidados pertinentes, a tódolos climas e latitudes.

 

 

 

CORRECAMIÑOS

correcaminos2Nome común: Correcamiños

Nome científico: Geococcyx californianus

 O correcamiños é unha enorme ave nativa do deserto de América do Norte. Aínda que é capaz de voar, o famosos veloz correcamiños prefire correr. Os correcamiños exténdense pola maior parte do sudoeste dos Estados Unidos e o deserto do Norte de México. No 1949, en Novo México adoptouse ao correcamiños como a súa nova ave oficial do estado.O corpo do correcamiños é negro con manchas brancas, e a súa cabeza luce unha cresta distintiva por enriba dun pico cómicamente grande. Arrastra unha longa cola, e pode correr tan rápico como 24,14 km por hora.

 

 Agardámosvos na seguinte sesión do CCI  Bip Bip

 

Anuncios

Publicado el 5 febrero, 2014 en aCCIón ambiental, CCI y etiquetado en , , , . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: